Zemplínčania môžu kúpiť medzinárodné cestovné lístky za eurá

02.11.2007 Humenné

Humenné 2. novembra (TASR) - Novinkou pre obyvateľov Humenného, ale aj celého Zemplína je kúpa cestovných lístkov v eurách, ktoré ponúka Železničná spoločnosť Slovensko a.s.
\"O novú službu má cestujúca verejnosť zo Zemplína záujem, veď východ je známy migráciou, ľudia chodia často za prácou do zahraničia, \" uviedol dnes pre TASR vedúci humenského zákazníckeho centra, ktoré sa nachádza v priestoroch tamojšej železničnej stanice, Marián Križan. Dodal, že cestujúci tak môžu eurami platiť za medzinárodné cestovné lístky, lôžka a miestenky.
Ďalšou z možností ako skvalitniť služby pre obyvateľov zemplínskeho regiónu pri cestovaní do zahraničia je zabezpečenie cestovného poistenia. \"Pri zakúpení cestovného lístka do zahraničia môžu cestujúci uzatvoriť cestovné poistenie. Zabezpečíme ho ako súčasť cestového lístka alebo ako samostatný produkt, \" doplnil Križan. Zahŕňa v sebe poistenie liečebných nákladov, batožiny a poistenie zodpovednosti za škodu.
Zákaznícke centrum v Humennom je zatiaľ jediným centrom na Zemplíne, ktoré ponúka možnosť kúpy cestovného lístka do zahraničia v eurách. Podľa Križana na Slovensku existujú okrem Bratislavy štyri takéto centrá.
 

Vyberte región